داشبورد مدیریتی چیست ؟

داشبورد مدیریتی (Executive Dashboard) چیست؟

فهرست مطالب

تعریف داشبورد مدیریتی (Executive Dashboard)

داشبورد مدیریتی یک اصطلاح جامع برای طیف وسیعی از ابزارهای اتصال داده، تجسم و به اشتراک گذاری است که همه شاخص های عملکرد کلیدی کسب و کار (KPI) را در یک مکان گزارش می کند.

داشبوردهای مدیریتی که برای مدیران با سطوح مختلف متفاوت هستند، تا همه افراد درگیر بتوانند اهداف، معیارها، KPIها و موارد عملی ارائه شده را درک کنند.

این داشبوردها می توانند شامل نمودارها، تصاویر، جداول، فیلدهای عددی، داده های مطالعات موردی یا هر ترکیبی از این عناصر باشند. با استفاده از یک داشبورد مدیریتی، تیم ها یا مدیران می توانند عملکرد و کارایی را بسنجند و وضعیت حوزه های کلیدی فعالیت شرکت مانند مدیریت، توسعه، بازاریابی، فروش، خرید، تولید و موارد دیگر را ارزیابی کنند.

داشبورد مدیریتی را می توان به عنوان یک ابزار اجرایی در نظر گرفت که تنها هدف آن آسان تر خواندن اطلاعات است. این داشبوردها می‌توانند انواع مختلفی از داده‌ها را شامل شوند که همگی می‌توانند در یک داشبورد خوانا ادغام شوند.

داشبوردهای مدیریتی خوب به کاربران این امکان را می‌دهند که بدون از دست دادن داده‌های مهم، از یک نمودار به نمودار دیگر منتقل شوند. این داشبوردهای تعاملی همه جنبه های کسب و کار شما را کنترل می کنند. چه نیاز به پیگیری هزینه‌های روزانه، گزارش‌های موجودی ماهانه یا درآمدهای فصلی داشته باشید، یک داشبورد مدیریتی خوب می‌تواند به انجام این کار کمک کند.

داشبورد مدیریتی چیست ؟

داشبوردهای مدیریتی (Executive Dashboard) توسط مدیران و رهبران تیم برای ردیابی عملکرد پروژه و تیم استفاده می شود. یک داشبورد مدیریتی می‌تواند به مدیر کمک کند تا مشکلات عملکرد را در صورت بروز پیدا کند. این بدان معنی است که آنها می توانند به سرعت به ریشه مشکل برسند و برای اعضای تیم که در حال مبارزه هستند حمایت و راهنمایی کنند.
برای به دست آوردن مزیت رقابتی در یک بازار خاص، کسب و کار شما باید قادر به خواندن، ردیابی و تبدیل داده هایی باشد که به طور مداوم هر روز در حال تغییر هستند و این امر توسط داشبورد مدیریتی تسهیل می گردد.

انواع داشبورد مدیریتی (Executive Dashboard)

داشبوردهای مدیریتی یک راه عالی برای پیگیری عملکرد کسب و کار هستند. مهمتر از همه، آنها ابزاری عالی برای نمایش معیارهای کلیدی به روشی هستند که درک آن آسان است. طبیعتاً معیارها و داشبوردها دست به دست هم می دهند.

ارائه یک مجموعه یا معیارها با هم یک تصویر فوری مفید از عملکرد سازمان ایجاد می کند. یک داشبورد مدیریتی خوب به شما کمک می کند تا سریع تصمیم گیری کنید. همه داشبوردهای مدیریتی به دلایل یکسانی ایجاد نمی شوند.

بنابراین، مهم است که قبل از تصمیم گیری در مورد آنچه که باید روی آن انجام دهید، هدف و مخاطبان داشبورد خود را درک کنید. عناصر متعددی برای بررسی وجود دارد:

داشبورد مدیریتی چیست ؟
  • داشبورد استراتژیک

    داشبورد مدیریت استراتژیک برای بررسی استراتژی های بلندمدت شما استفاده می شود و شامل معیارهای سطح بالا در مورد اهداف سازمان است.
  • داشبورد تحلیلی

    از سوی دیگر، داشبورد تحلیلی برای افرادی که جزئیات گرا هستند مناسب است. در اینجا، محتوا اغلب شامل تعداد زیادی اعداد مختلف است.
  • داشبورد عملیاتی

    در مقابل، یک داشبورد عملیاتی برای سنجش عملکرد شما در کوتاه مدت در برابر بودجه یا انتظارات طراحی شده است. در نهایت، باید به سرعت به شما بگوید که چقدر خوب کار می کنید.
  • داشبورد تاکتیکی

    برای کاربردهای متفاوت، هدف داشبورد تاکتیکی معمولاً اندازه‌گیری عملکرد یک طرح یا پروژه است. به عنوان مثال، شامل معیارهای خاص آن پروژه است که شاخص های اولیه موفقیت یا شکست را ارائه می دهد.
داشبورد مدیریتی چیست ؟

چرا باید از داشبوردهای مدیریتی استفاده کنیم؟

داشبورد مدیریتی (Executive Dashboard) داده های مهم را از منابع مختلف در یک مکان ترکیب می کند و آنها را از طریق نمودارها و نمودارها نمایش می دهد. این کار باعث می‌شود تا ببینید چه اتفاقی در زمان واقعی می‌افتد. داشبوردهای مدیریتی به شما این امکان را می دهند که با بینش های قابل درک آسان و نظارت بر عملکرد در زمان واقعی در زمان صرفه جویی کنید.

مهمترین دلایل برای استفاده از داشبوردهای مدیریتی چیست

  • صرفه جویی در زمان
  • بینش آسان برای درک
  • نظارت بر عملکرد در زمان واقعی
  • بهبود پاسخگویی
  • تصمیم گیری بهتر

نتیجه گیری

هدف داشبورد را مشخص کنید؛ یک داشبورد باید از ابتدا هدف مشخصی داشته باشد. در ابتدا، شناسایی موضوع تجاری که باید به آن بپردازد و هدفی که دنبال می کند ضروری است. هر شرکت و هر بخش منحصر به فرد است.

به همین دلیل است که هدف باید با مخاطب و نیازهای عملیاتی آن تطبیق داده شود. در واقع، کاربر نیاز به دسترسی سریع به اطلاعات مربوطه دارد که با حرفه و سطح مسئولیت آنها مطابقت دارد و این امری مهم است که در پیاده سازی داشبورد مدیریتی باید دقت کنید.

درک اهمیت ابزارهای هوش تجاری

اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره

جهت دریافت لینک دانلود کاتالوگ و دریافت مشاوره اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید