12 ویژگی کلیدی هر راه حل هوش تجاری

سازمان‌های مختلف بسته به شرایط و صنعت خاص خود، به دلایل مختلف در راه‌حل هوش تجاری (BI) سرمایه‌گذاری می‌کنند. کسب و کارهای امروزی برای همگام شدن با آخرین تغییرات صنعت خود تحت فشار دائمی هستند. این فشار منجر به توسعه راه‌حل‌های هوش تجاری (BI) شده است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا داده‌ها را به طور موثرتری جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و مدیریت کنند. سرمایه گذاری در پلتفرم هوش تجاری مجموعه ای جامع از ابزارها و ویژگی ها را فراهم می کند که به افراد بیشتری امکان تجزیه و تحلیل داده ها، تصمیم گیری و بهبود عملیات را می دهد.

صرف نظر از دستور کار فردی، در اینجا 12 ویژگی وجود دارد که باید در هر راه حل BI که در نظر می گیرید، بدون توجه به شرایط کاربرد خاص آن اصرار کنید.

  1. داشبوردهای اجرایی

داشبورد هوش تجاری شخصی‌شده داده‌های مرتبط و به‌راحتی قابل درک را به رهبران کسب‌وکار ارائه می‌دهد و تصمیم‌گیری سریع‌تر و بهتر را امکان‌پذیر می‌کند و در عین حال زمان پاسخ به رویدادهای داخلی و خارجی را کاهش می‌دهد. مدیران اجرایی نیاز به دسترسی به داشبوردهای شخصی سازی شده دارند که KPIهای قابل فهم و اطلاعات خلاصه را به طور منظم و برنامه ریزی شده ارائه می دهند.

چرا؟ زیرا داشبوردهای شخصی سازی شده BI به مدیران و کاربران تجاری به طور یکسان این امکان را می دهد که به سرعت و به آسانی داده هایی را که برایشان مهم است ببینند و بر اساس آن اطلاعات تصمیمات حیاتی بگیرند. مهمتر از آن، آنها می توانند به طور مداوم در مورد عملکرد شرکت خود به روز بمانند، بدون نیاز به بررسی انبوهی از گزارش ها.

  1. اطلاعات مکان

هوش موقعیت، توانایی نقشه برداری و تجسم داده ها در قالب های جغرافیایی است. این یک جریان داده در زمان واقعی ارائه می دهد که موقعیت جغرافیایی مشتریان را ردیابی می کند، که می تواند ابزار قدرتمندی برای مشاغل باشد.

با هوش مکانی، کاربران BI می توانند الگوها و روندهای رفتار مشتری را درک کنند، که می تواند به آنها کمک کند تا تصمیمات بهتری در مورد بازاریابی و فروش بگیرند. کاوش و تجسم مجموعه داده‌ها بر اساس عناصر فضایی، سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا عملیات تجاری خود را از دیدگاه‌های جدید، مانند فروش در هر منطقه، درک کنند.

  1. تجزیه و تحلیل “چه می شود اگر”.

تجزیه و تحلیل «چه می‌شود اگر» به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا اثرات بالقوه تصمیم‌های تجاری حیاتی را قبل از تصمیم‌گیری واقعی ارزیابی کنند. با استفاده از داده‌های موجود، کاربران می‌توانند استراتژی‌هایی را برای دستیابی به اهداف تجاری تدوین کنند و از رویکرد پیش‌فرض «ضربه و از دست دادن» اجتناب کنند. این به مدیریت کمک می کند تا برنامه ریزی استراتژیک دقیقی را انجام دهد.

هوش مصنوعی (AI) را می توان برای شبیه سازی سناریوهای آینده و تعیین اثرات بالقوه اقدامات مختلف مورد استفاده قرار داد. این نوع تجزیه و تحلیل می تواند به کسب و کارها در تصمیم گیری آگاهانه در مورد عملیات و برنامه های آینده کمک کند. تجزیه و تحلیل پیش بینی کننده همچنین می تواند به کسب و کارها در درک رفتار مشتری و پیش بینی روندهای آینده کمک کند.

  1. گزارش های تعاملی

گزارش های تعاملی به کاربران کمک می کند تا داده ها را به دانش تبدیل کنند. آنها به کاربران اجازه می‌دهند تا تجزیه و تحلیل درون گزارش‌ها را بهتر درک کنند، و داده‌های زیربنایی آن گزارش‌ها بر اساس آن‌ها است تا از تصمیم‌گیری بهتر پشتیبانی کند. کاربر باید بتواند:

  • دسترسی به سطوح پایین و از طریق گزارش
  • تجزیه و تحلیل OLAP برش و تاس را انجام دهید
  • از تحلیل هایی مانند میانگین متحرک و رگرسیون برای برجسته کردن روند داده ها استفاده کنید
  • از بزرگنمایی سری زمانی برای اسکن مجموعه داده های بزرگ برای درک ناهنجاری ها در داده های آنها استفاده کنید
  • از قالب بندی شرطی برای تنظیم هشدارهای داده استفاده کنید که استثناهای داده را برجسته می کند.
  1. لایه متا داده

لایه ابرداده گزارش‌دهی را آسان می‌کند و نیاز به کدنویسی و SQL را از بین می‌برد و به کاربران و گزارش‌نویسان اجازه می‌دهد اطلاعات را به زبان تجاری ساده ببینند و به آن دسترسی داشته باشند. کاربران صرفاً با داده‌ها در سطح متا داده تعامل دارند، بدون اینکه نیازی به درک پیچیدگی‌های داده یا پایگاه داده اساسی داشته باشند. این لایه اطلاعات یک ابزار هوش تجاری را می سازد که از لایه ابرداده بسیار قدرتمندتر و کارآمدتر از رقبا پشتیبانی می کند، زیرا تجزیه و تحلیل های پیشرفته را می توان بر روی لایه متا داده انجام داد تا بر روی عناصر داده فردی.

  1. گزارش های رتبه بندی

این ویژگی به شما امکان می دهد با انتخاب معیارهای خاص، گزارش هایی ایجاد کنید که دسته بندی های خاصی از اطلاعات را از ابعاد مختلف سفارش می دهند. گزارش های رتبه بندی به شما امکان می دهد بهترین و بدترین جنبه های کسب و کار خود را مشاهده کنید. به عنوان مثال، می توانید گزارشی ایجاد کنید که 10 محصول، منطقه یا فروشندگان پرفروش شما را رتبه بندی کند.

خطای انسانی یکی از دلایل اصلی نادرست بودن گزارشات است. اینجاست که گزارش‌های رتبه‌بندی می‌توانند به کسب‌وکارها اجازه دهند تا به‌طور خودکار مجموعه‌های داده‌های مختلف را به ترتیب اهمیت خاص رتبه‌بندی کنند و کاربران نهایی خود را قادر می‌سازند تا سریع و آسان تشخیص دهند که کدام مجموعه داده‌ها به توجه بیشتری نیاز دارند.

  1. کشف داده های سلف سرویس

اتخاذ یک تصمیم کسب و کار آگاهانه مستلزم دسترسی به داده های مناسب است و راه حل BI باید ابزارهای سلف سرویس را ارائه دهد که به کاربران امکان می دهد به سرعت و آسانی به آن داده ها دسترسی داشته باشند و در عین حال توضیح و مقایسه ای مرتبط برای شروع به دست آورند. راه‌حل‌های BI همچنین باید به کاربران اجازه دهند داده‌ها را با تیم‌های دیگر در کسب‌وکار به اشتراک بگذارند، بنابراین دسترسی و استفاده از داده‌ها به حداکثر می‌رسد.

  1. یکپارچه سازی با سیستم های دیگر

یک راه حل BI باید بتواند با سیستم های دیگر در کسب و کار ادغام شود، بنابراین داده ها می توانند به راحتی به اشتراک گذاشته و تجزیه و تحلیل شوند. این ادغام همچنین باید امکان ردیابی شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) و سایر معیارهای داده مهم را فراهم کند. طیف گسترده ای از گزینه های یکپارچه سازی در دسترس است، بنابراین راه حل BI برای پاسخگویی به نیازهای خاص کسب و کار طراحی شده است.

  1. سازگاری بین پلتفرم

یک راه حل BI نه تنها باید با انواع پلتفرم های مختلف سازگار باشد، بلکه یکی از ویژگی های کلیدی راه حل های BI، توانایی به اشتراک گذاری آسان داده ها بین پلتفرم های مختلف است. این به کسب و کارها اجازه می دهد تا داده ها را به راحتی بین بخش های مختلف به اشتراک بگذارند و در پروژه ها همکاری کنند.

  1. داشبوردها و گزارش های قابل تنظیم

تغییر نحوه نمایش داده ها یک راه عالی برای دریافت بینش سریع از داده های شما است. راه‌حل‌های BI اغلب با طیف گسترده‌ای از گزارش‌ها و داشبوردهای قابل تنظیم هستند که به شما امکان می‌دهند به سرعت روندهای داده‌های مهم را مشاهده کنید. بینش‌های ارزشمندی را می‌توان از گزارش‌های ساده‌ای که روندهای داده‌های کلیدی را در طول زمان نشان می‌دهند، یا گزارش‌های پیچیده‌تری که تجزیه و تحلیل دقیق داده‌های شما را ارائه می‌کنند، به‌دست آورد.

  1. راه حل مبتنی بر ابر

راه حل BI باید مبتنی بر ابر باشد، به این معنی که می توان از هر دستگاه یا رایانه ای به آن دسترسی داشت. این امر دسترسی کسب‌وکارها به داده‌ها را از هر نقطه آسان می‌کند و می‌تواند در هزینه‌های نگهداری مراکز داده جداگانه صرفه‌جویی کند. این امر به ویژه در بازار رقابتی امروزی که کسب و کارها باید بتوانند به سرعت و به آسانی به داده ها از هر دستگاه یا رایانه ای دسترسی داشته باشند، اهمیت دارد.

  1. امنیت و حفاظت از داده ها

جدای از نمایش بصری داده ها، یکی دیگر از ویژگی های کلیدی راه حل هوش تجاری، توانایی ذخیره و دسترسی ایمن به داده ها است. جمع‌آوری، فیلتر کردن، تمیز کردن و سازمان‌دهی داده‌ها می‌تواند زمان‌بر و دشوار باشد، بنابراین کسب‌وکارها به راه‌حلی نیاز دارند که بتواند از داده‌های آنها در برابر دسترسی غیرمجاز محافظت کند. راه حل BI همچنین برای مشاغلی که نیاز به رعایت قوانین حفظ حریم خصوصی داده ها دارند، مانند مقررات عمومی حفاظت از داده ها (GDPR) ضروری است – اطمینان حاصل شود که یک پلت فرم هوش تجاری با اعتبار و حفاظت های لازم را برای حفظ امنیت و انطباق داده ها انتخاب کنید.

علاقمند به دنیای داده ها هستم تا بتوانم از آن ها را معنا ببخشم.

35 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست