تجزیه و تحلیل Big Data (کلان داده) چیست

تجزیه و تحلیل Big Data (کلان داده) چیست

فهرست مطالب

تجزیه و تحلیل بیگ دیتا پشت برخی از مهم ترین پیشرفت های صنعت در از جمله در مراقبت های بهداشتی، دولتی و مالی جهان امروز است. بیگ دیتا یا کلان داده حجم بسیار زیادی از داده ها و مجموعه داده ها است که به اشکال مختلف و از منابع متعدد به دست می آیند. بسیاری از سازمان ها مزایای جمع آوری تا حد امکان داده ها را تشخیص داده اند. اما فقط جمع آوری و ذخیره داده های بزرگ کافی نیست، بلکه باید از آن استفاده کنید. به لطف فناوری به سرعت در حال رشد، سازمان ها می توانند از تجزیه و تحلیل بیگ دیتا برای تبدیل ترابایت داده به بینش عملی استفاده کنند.

تجزیه و تحلیل بیگ دیتا چیست؟

تجزیه و تحلیل کلان داده ها فرآیند جمع آوری، بررسی و تجزیه و تحلیل مقادیر زیادی از داده ها برای کشف روندها، بینش ها و الگوهای بازار است که می تواند به شرکت ها در تصمیم گیری های تجاری بهتر کمک کند. این اطلاعات به سرعت و کارآمد در دسترس است تا شرکت ها بتوانند در برنامه ریزی برای حفظ مزیت رقابتی خود چابک باشند. تجزیه و تحلیل کلان داده زمانی اتفاق می افتد که ورودی های داده آنقدر وسیع و حجیم می شوند که برای پردازش همه داده هایی که از منابع متعدد وارد می شوند، به قابلیت های محاسباتی بیشتری نیاز است.

تجزیه و تحلیل Big Data (کلان داده) چیست

 کلان داده به طور کلی با چهار V مشخص می شود:

  • حجم (Volume): حجم زیاد داده
  • تنوع (Variety): بسیاری از اشکال مختلف داده، بدون ساختار و ساختار یافته
  • سرعت (Velocity): فراوانی داده های دریافتی
  • صحت (Veracity): قابل اعتماد بودن داده ها

فراتر از حجم بسیار زیاد داده ها، پیچیدگی داده های جمع آوری شده چالش هایی را در ترتیب معماری داده ها، مدیریت داده ها، یکپارچه سازی و تجزیه و تحلیل ایجاد می کند. اما سازمان‌هایی که منابع داده بدون ساختار مانند محتوای رسانه‌های اجتماعی، ویدئو، یا گزارش‌های عملیات را با داده‌های ساختاریافته موجود مانند تراکنش‌ها گرد هم می‌آورند، می‌توانند زمینه اضافه کنند و بینش‌های جدید و اغلب غنی‌تر را برای نتایج کسب‌وکار بهتر ایجاد کنند.
مفهوم کلان داده سالهاست که وجود داشته است. اکثر سازمان‌ها اکنون می‌دانند که اگر تمام داده‌هایی را که در کسب‌وکارشان جریان می‌یابد (به طور بالقوه در زمان واقعی) جمع‌آوری کنند، می‌توانند تجزیه و تحلیل را اعمال کنند و ارزش قابل توجهی از آن به دست آورند. این امر به ویژه در هنگام استفاده از تکنیک های پیچیده مانند هوش مصنوعی صادق است. در نهایت، بیگ دیتا به درجه صحت، دقت و قابل اعتماد بودن داده ها اشاره دارد. این بدان معنا نیست که همه داده‌ها باید بسیار تمیز و مرتب باشند، زیرا تجزیه و تحلیل منابع داده بدون ساختار می‌تواند به بینش‌های جدیدی منجر شود. اما مهم است که مباشران داده و تصمیم گیرندگان کیفیت، دقت و قابل اعتماد بودن داده های مورد استفاده برای تولید بینش و تصمیم گیری را بدانند.
فناوری‌هایی مانند ابزارها و سیستم‌های هوش تجاری (BI) به سازمان‌ها کمک می‌کنند تا داده‌های ساختاریافته و ساختاریافته را از منابع متعدد دریافت کنند. تجزیه و تحلیل بیگ دیتا از تجزیه و تحلیل های پیشرفته بر روی مجموعه های بزرگی از داده های ساختاریافته و بدون ساختار استفاده می کند تا بینش ارزشمندی برای کسب و کارها ایجاد کند. این به طور گسترده در صنایعی مانند مراقبت های بهداشتی، آموزش، بیمه، هوش مصنوعی، خرده فروشی و تولید برای درک اینکه چه چیزی کار می کند و چه چیزی نیست و برای بهبود فرآیندها، سیستم ها و سودآوری استفاده می شود و به سازمان ها برای تصمیم‌گیری فوری و آگاهانه‌ترکمک می کند

تجزیه و تحلیل Big Data (کلان داده) چیست

چرا تجزیه و تحلیل بیگ دیتا مهم است؟

تجزیه و تحلیل بیگ دیتا به سازمان ها کمک می کند تا از داده های خود استفاده کنند و از آنها برای شناسایی فرصت های جدید استفاده کنند. این به نوبه خود منجر به حرکات تجاری هوشمندتر، عملیات کارآمدتر، سود بیشتر و مشتریان شادتر می شود. کسب‌وکارهایی که از داده‌های بزرگ با تجزیه و تحلیل پیشرفته استفاده می‌کنند از راه‌های مختلفی ارزش کسب می‌کنند، مانند:

  • کاهش هزینه: فناوری‌های کلان داده مانند تجزیه و تحلیل مبتنی بر ابر می‌توانند هزینه‌ها را به میزان قابل توجهی در هنگام ذخیره‌سازی مقادیر زیادی داده (مثلاً یک دریاچه داده) کاهش دهند. به علاوه، تجزیه و تحلیل بیگ دیتا به سازمان ها کمک می کند تا راه های کارآمدتری برای انجام تجارت پیدا کنند.
  • تصمیم گیری سریعتر و بهتر سرعت تجزیه و تحلیل درون حافظه : همراه با توانایی تجزیه و تحلیل منابع جدید داده، مانند جریان داده از اینترنت اشیاء – به کسب و کارها کمک می کند تا اطلاعات را بلافاصله تجزیه و تحلیل کنند و تصمیمات سریع و آگاهانه بگیرند.
  • توسعه و بازاریابی محصولات و خدمات جدید: توانایی اندازه گیری نیازهای مشتری و رضایت مشتری از طریق تجزیه و تحلیل، به کسب و کارها این قدرت را می دهد که هر زمانی که به مشتریان می خواهند آنچه را که می خواهند ارائه دهند. با تجزیه و تحلیل داده های بزرگ، شرکت های بیشتری فرصتی برای توسعه محصولات جدید نوآورانه برای برآورده کردن نیازهای متغیر مشتریان دارند.

به گفته McKinsey & Company داده ها به طور فزاینده ای یکپارچه و تبدیل به عملیات تجاری روزمره خواهند شد. بنابراین تجزیه و تحلیل کلان داده مهم است زیرا به شرکت ها کمک می کند تا از داده های خود برای شناسایی فرصت های بهبود و بهینه سازی استفاده کنند. در بخش‌های مختلف کسب‌وکار، افزایش کارایی منجر به عملیات هوشمندتر، سود بالاتر و رضایت مشتریان می‌شود. تجزیه و تحلیل داده های بزرگ به شرکت ها کمک می کند تا هزینه ها را کاهش دهند و محصولات و خدمات مشتری محور بهتری را توسعه دهند.

تجزیه و تحلیل Big Data (کلان داده) چیست

موارد استفاده تجزیه و تحلیل بیگ دیتا چیست؟

محبوبیت تجزیه و تحلیل کلان داده به دلیل گستردگی برنامه ها همچنان در حال افزایش است. تجزیه و تحلیل داده های بزرگ را می توان در چندین صنعت استفاده کرد. تجزیه و تحلیل بیگ دیتا به عنوان ابزاری عمل می کند که هم برای سازمان ها و هم برای افرادی که به نظر می رسد از قدرت داده آگاهند مفید است. با پیشرفت در این عصر مبتنی بر داده، تجزیه و تحلیل داده‌ها همچنان نقشی محوری در شکل دادن به صنایع و تأثیرگذاری بر آینده ایفا می کند. در زیر چند نمونه از موارد استفاده مختلف برای تجزیه و تحلیل داده های بزرگ آورده شده است.

  • نمای ۳۶۰ درجه مشتریان
  • پیشگیری از تقلب
  • اطلاعات امنیتی
  • بهینه سازی قیمت
  • بهره وری عملیاتی
  • کارایی زنجیره تامین
  • موتورهای پیشنهادی
  • تحلیل و پاسخ رسانه های اجتماعی
  • نگهداری پیشگیرانه/پیش بینی کننده
  • اینترنت اشیا (IoT)

با تجزیه و تحلیل داده های بزرگ شروع کنید

تجزیه و تحلیل بیگ دیتا یک تغییر دهنده بازی است که آینده هوشمندتری را شکل می دهد. از بهبود مراقبت‌های بهداشتی و شخصی‌سازی خرید گرفته تا تامین مالی و پیش‌بینی تقاضا، جنبه‌های مختلف زندگی ما را متحول می‌کند. با این حال، چالش‌هایی مانند مدیریت داده‌های عظیم و حفاظت از حریم خصوصی نگرانی‌های واقعی هستند. در دنیای ما پر از داده ها، تجزیه و تحلیل داده های بزرگ به عنوان یک چراغ راهنما عمل می کند. این به ما کمک می‌کند تا انتخاب‌های هوشمندانه‌تری داشته باشیم، تجربیات شخصی‌سازی شده را ارائه کنیم و بینش‌های ارزشمندی را آشکار کنیم. این یک ابزار قدرتمند و پایدار است که آینده بهتر و کارآمدتری را برای همه نوید می دهد و سازمان ها با استفاده از آن می توانند به طرق متعددی سود ببرند.

درک اهمیت ابزارهای هوش تجاری

اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره

جهت دریافت لینک دانلود کاتالوگ و دریافت مشاوره اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید