کاربردهای تحلیل داده در صنعت بانکداری چیست

کاربردهای تحلیل داده در صنعت بانکداری چیست؟

فهرست مطالب

کاربرد تحلیل داده در بانکداری

تحلیل داده به یک ستون اساسی عملیات در بسیاری از بخش‌ها از جمله مالی و بانکی تبدیل شده است. موسسات مالی به طور فزاینده‌ای تجزیه و تحلیل داده‌ها را در فرآیندهای خود ادغام می‌کنند تا عملیات را بهینه کنند، کارایی را بهبود بخشند و رقابتی بمانند.

بانک‌ها و مؤسسات مالی از تحلیل داده‌ برای غلبه بر مسائل و چالش‌هایی که در بخش‌های مختلف با آن مواجه‌اند استفاده می‌کنند. در طول یک دهه گذشته، تحلیل داده به عنوان یک اصطلاح رایج محبوب در شرکت‌های متعددی که علم داده را در عملیات روزانه خود گنجانده‌اند، ظاهر شده است و بانک‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

اگر در یک موقعیت تصمیم گیری در بخش مالی و بانکی هستید و به دنبال افزایش کیفیت تصمیم گیری تجاری خود هستید، این پست وبلاگ برای شما مناسب است.

کاربردهای تحلیل داده در صنعت بانکداری و مالی

چرا بانک‌ها به تحلیل داده نیاز دارند؟

تحلیل داده برای مدتی در بانکداری یک ریسک بزرگ بوده است؛ در واقع، بانک‌ها به عنوان پیشگامان در استفاده از آن دیده می‌شوند. اما برای اینکه واقعاً بیشترین بهره را از تجزیه و تحلیل داده‌های بانکی ببرید، باید بخشی از همه چیز باشد، از بینش مشتری و مدیریت ریسک گرفته تا امور مالی و عملیات. وقتی همه بخش‌ها با هم کار می‌کنند، جادو اتفاق می‌افتد.

تحلیل داده به بانک‌ها کمک می‌کند تا قوانین را رعایت کنند، ریسک‌ها را بهتر مدیریت کنند و به طور مؤثرتری با تقلب مبارزه کنند. به‌علاوه، می‌تواند با یافتن مشتریان بالقوه بالا، بهبود پیشنهادات محصول، و کمک به رهبران در تصمیم‌گیری آگاهانه در سراسر هیئت‌ مدیره، سود ایجاد کند.

می‌توان گفت که تحلیل داده در بانکداری در مورد استفاده از داده‌ها برای تصمیم گیری هوشمند، بهبود خدمات، مدیریت ریسک‌ها و صرفه جویی در هزینه‌ها است. بانک‌ها داده‌ها را از بخش‌های مختلف از جمله تراکنش‌های مشتریان، وام‌ها و غیره جمع آوری می‌کنند.

با تجزیه و تحلیل این داده‌ها، آن‌ها می‌توانند مشتریان خود را بهتر درک کنند، خطرات بالقوه را شناسایی کنند و راه‌هایی کارآمدتر بیابند. تحلیل داده بانکی یک دارایی برای هر موسسه است و طیف گسترده‌ای از مزایای را فراهم می‌‌کند، از جمله:

  • نمای ۳۶۰ درجه از مشتری
  • تجربه مشتری بهتر
  • روابط قوی تر با مشتری
  • مدیریت ریسک بهتر
  • هزینه‌های عملیاتی کمتر
  • رشد فرصت‌ها
کاربردهای تحلیل داده در صنعت بانکداری

بانک‌ها چگونه از تحلیل داده استفاده می‌کنند؟

تحلیل داده در بخش مالی و بانکی عمدتاً در مدیریت تقاضا، عرضه و ریسک استفاده می‌شود. رویکرد سنتی به تجزیه و تحلیل در امور مالی و بانکی تولید گزارش‌ها و داشبوردها بود اما بانک‌ها و موسسات مالی امروزی از تجزیه و تحلیل داده‌ها به روشی هدفمندتر استفاده می‌کنند.
بانک‌ها می‌خواهند بدانند که آیا مشتریان آن‌ها به موقع پرداخت می‌کنند یا خیر؟ آنها می‌خواهند بدانند مشتریانشان چگونه از کارت‌های اعتباری خود استفاده می‌کنند؟ آنها می‌خواهند بدانند که آیا مشتریان از محصولات خاصی در بانک استفاده می‌کنند یا خیر؟ همچنین، برای پیگیری جنبه‌های امنیتی با رویکرد پیش‌بینی‌کننده نسبت به رویکرد واکنشی.
اگرچه تجزیه و تحلیل داده‌ها برای بانک‌ها و موسسات مالی رایج شده است، اما هنوز نسبتاً جدید است. تحلیل داده هنوز یک روش استاندارد نیست و همیشه توسط هر بانک و مؤسسه مالی به یک شکل استفاده نمی‌شود. برای مثال، بسیاری از مردم فکر می‌کنند که امتیازات اعتباری اعداد ثابت و بدون تغییر هستند، اما در واقع پویا هستند و با ورود اطلاعات جدید یا به‌روزرسانی اطلاعات قدیمی، دائماً در حال تغییر هستند. نمونه‌هایی از نحوه استفاده بانک‌ها و مؤسسات مالی از تحلیل داده عبارتند از:

  1. مدیریت ریسک از قبیل کشف تقلب، مدل سازی ریسک برای بانک‌های سرمایه گذاری، تحلیل ریسک اعتباری و ریسک عملیاتی و نقدینگی.
  2. مدیریت عرضه از قبیل تجزیه و تحلیل عملکرد فروش، تحلیل فروش آنلاین شعبه و کانال، چت بات‌ها و دستیاران مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی.
  3. مدیریت تقاضا: بازاریابی شخصی، پیش بینی ارزش طول عمر.

بانک‌ها اکنون به اهمیت تحلیل داده در اجرای موثر عملیات خود پی برده اند. این تکنیک به طور موثر تمام داده‌ها و گزارش‌های مرتبط را در قالبی مختصر فشرده می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل و استنتاج آسان را فراهم می‌کند. پذیرش شیوه‌های مبتنی بر داده به کسب‌ و کارها اجازه می‌دهد تا انتظارات مشتری را برآورده کنند و در دنیای پرشتاب امروزی رقابتی باقی بمانند.

کاربردهای تحلیل داده در صنعت بانکداری

چالش‌های یکپارچه سازی تحلیل داده‌ها در بانکداری

امروزه تحلیل داده نقشی کلیدی در کمک به بانک‌ها در تصمیم گیری هوشمندانه و مدیریت موثر ریسک‌ها ایفا می‌کند. با داده‌های میلیون‌ها تراکنش، بانک‌ها می‌توانند از تحلیل داده برای بهبود خدمات خود، کاهش تقلب و یافتن فرصت‌های رشد جدید استفاده کنند اما پیاده سازی تحلیل داده‌های بانکی به دلیل چندین چالش، علیرغم مزایای بالقوه آن، می‌تواند دشوار باشد:

  • مسائل یکپارچه سازی داده‌ها: بانک‌ها اغلب در ترکیب داده‌ها از سیستم‌های مختلف با مشکل مواجه می‌شوند که به سختی می‌توان یک تصویر کامل را برای تجزیه و تحلیل به دست آورد.
  • مشکلات کیفیت داده‌ها: گاهی اوقات، داده‌ها نادرست یا ناقص هستند و آن را برای تصمیم گیری غیرقابل اعتماد می‌کند.
  • موانع نظارتی و انطباق: بانک‌ها قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای رسیدگی به داده‌های مشتریان دارند که استفاده از داده‌ها برای تجزیه و تحلیل را در عین سازگاری با آنها دشوار می‌کند.
  • خطرات امنیت و حریم خصوصی: استفاده از داده‌های مشتری برای تجزیه و تحلیل می‌تواند بانک‌ها را در معرض نقض‌های امنیتی و مسائل مربوط به حریم خصوصی قرار دهد.
  • فقدان استعدادهای ماهر: یافتن افرادی با مهارت‌های مناسب برای کار بر روی تجزیه و تحلیل داده‌ها برای بانک‌ها آسان نیست.
  • سیستم‌های قدیمی: بسیاری از بانک‌ها به سیستم‌های قدیمی متکی هستند که برای تجزیه و تحلیل مناسب نیستند و نیاز به به‌روز رسانی یا جایگزینی پرهزینه دارند.
  • مقاومت کارکنان: برخی از کارمندان تمایلی به اتخاذ تجزیه و تحلیل داده‌ها ندارند، زیرا به روش‌های قدیمی‌تر عادت کرده‌اند یا از ازدست دادن شغل می‌ترسند.
کاربرد تحلیل داده در صنعت بانکداری

نتیجه گیری

تحلیل داده در حال حاضر یک ستون اساسی برای عملکرد کارآمد موسسات مالی است. حجم زیادی از داده‌ها و گزارش‌ها را به شکلی مختصر و عملی ادغام می‌کند. این تلفیق با ارائه یک نمای کلی واضح و دقیق، تصمیم گیری را تسهیل می‌کند. به طور خلاصه، Analytics قابلیت بازاریابی بیشتری را برای بانک‌ها فراهم می‌کند. حوزه‌های عملکردی مانند ریسک، انطباق، تقلب، نظارت بر NPA و محاسبه ارزش در معرض خطر می‌توانند برای اطمینان از عملکرد بهینه و به‌منظور اتخاذ تصمیم‌های حیاتی که زمان‌بندی بسیار مهم است، از تجزیه و تحلیل سود زیادی ببرند. اغراق نخواهد بود اگر بگوییم اگر ابزارهای تحلیلی در دسترس آنها قرار نگیرد، عملکردهای روزمره در یک محیط بانکی به شدت محدود و ناتوان خواهد شد. استفاده از تجزیه و تحلیل می‌تواند به بانک‌ها کمک کند تا خود را متمایز کنند و در آینده رقابتی باقی بمانند.

درک اهمیت ابزارهای هوش تجاری

اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره

جهت دریافت لینک دانلود کاتالوگ و دریافت مشاوره اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید